De fraude ontmaskerd

Door wizzkizz op vrijdag 27 november 2009 20:30 - Reacties (10)
CategorieŽn: Klimaat en energie, Maatschappelijk, Rondom het nieuws, Views: 6.916

Zoals ik dit weekend schreef heeft Steve McIntyre reeds tot twee keer toe aangetoond dat de Hockeystickgrafiek door selectief gebruik en het manipuleren van data tot stand kwam. Uit de nu openbaar gemaakte e-mails en documenten zal waarschijnlijk blijken dat de oplichters dat zelf ook toegeven, als ze zich onder elkaar wanen. Maar het grootste schandaal is het volkomen corrumperen van het proces van peer review en het fabriceren van een ‘wetenschappelijke consensus’.

Computerkraak of klokkenluider?
Minister Cramer en andere aanhangers van de AGW-theorie proberen de aandacht van het klimaatbedrog af te leiden door te doen of de computerkraak de echte schande is. Welnu, de computerkraak wordt al onderzocht door de politie, op verzoek van de Climate Research Unit (CRU). De computerkraker zou weleens een insider kunnen zijn, en aanspraak kunnen maken op de status van klokkenluider. In ieder geval heeft de CRU alle wachtwoorden ingetrokken.

De e-mails onthullen niet alleen wat er binnen de muren van de CRU gebeurt, ook talrijke belangrijke Britse en Amerikaanse klimaatwetenschappers van buiten de CRU lijken betrokken.

Twijfel
Uit de mails blijkt dat men – als men zich onbespied waant – twijfelt aan de theorie van antropogene global warming (door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde, AGW). In reactie op het feit dat in het afgelopen decennium de temperaturen zijn gedaald, merkt een wetenschapper op: "where the heck is global warming?... The fact is that we can't account for the lack of warming at the moment and it is a travesty that we can't." Voor het uitblijven van global warming in de afgelopen tien jaar heeft men nog steeds geen verklaring, zo blijkt uit een artikel in Der Spiegel: "Climatologists Baffled by Global Warming Time-Out."

Trucje
Veel aandacht ging de laatste dagen uit naar een e-mail waarin wordt gesproken over het toepassen van een ‘trucje’ om een ‘daling van temperaturen te verbergen’. Op wattsupwiththat.com geeft Anthony Watts een analyse van de truc: het selectief mengen van twee verschillende soorten data – temperatuurproxy’s van boomringen en echte metingen met thermometers – zodanig dat er een grafiek uitkomt met de gewenste hockeystickvorm.

Als verder bewijs van het eerdere schandaal rondom het selectief gebruiken van data om een hockeystickgrafiek te kunnen produceren, blijkt uit de e-mails dat de CRU-wetenschappers samenzweren om een formeel verzoek tot het verstrekken van de onderliggende data - op basis van de wet op de vrijheid van informatie - te ontlopen. Nu is het in de wetenschap een goed gebruik dat je niet alleen je resultaten naar buiten brengt, maar dat je ook de onderliggende data en de manier waarop je ze hebt verwerkt beschikbaar stelt aan anderen, zodat zij deze kunnen controleren en zelfs bekritiseren. Dat werd door de CRU-wetenschappers pertinent geweigerd.

Corrumperen van de peer review
Het meest opvallend is het uitgebreide bewijs voor het kapen van het proces van peer review, om het dogma van de AGW koste wat kost overeind te kunnen houden. In het proces van peer review worden wetenschappelijke artikelen ter beoordeling aan andere wetenschappers met een relevante expertise voorgelegd voordat ze in vakbladen worden gepubliceerd. Op die manier moeten onderzoeken met zwakke argumentatie en slechte methodologie eruit worden gezeefd. Het risico van dit proces is het ontstaan van groepsdenken. Door het proces van peer review te corrumperen kunnen critici buiten worden gesloten, ook al is hun kritiek legitiem.

Dat is exact wat er is gebeurd.

In reactie op een artikel dat de AGW-hypothese betwist en werd gepubliceerd in het vakblad Climate Research klaagt het hoofd van de CRU, Phil Jones, dat het vakblad zich moet ontdoen van deze lastige redacteur. Michael Mann antwoordt:

Ik denk dat we "Climate Research" niet langer als een legitiem vakblad met peer-review moeten beschouwen. Misschien moeten we onze collega’s in het klimaatonderzoek aanmoedigen om niet langer artikelen aan te bieden aan dit vakblad of artikelen daarin te citeren.

Hier wordt overduidelijk een cirkelredenering gevolgd. Scepticisme m.b.t. de AGW-hypothese wordt niet serieus genomen omdat het niet wordt ondersteund door publicaties in ‘legitieme vakbladen met peer review’. Maar als een vakblad wťl zo’n artikel publiceert, dan is het automatisch geen legitiem vakblad meer.

Tegenstanders uitsluiten van peer review
Wat ook opvalt, is de paniek bij de ‘wetenschappers’ zodra afwijkende meningen in de wetenschappelijke literatuur opduiken. Toen ook in Geophysical Research Letters een sceptisch artikel verscheen merkte Michael Mann het volgende op: “Het is een ding om Climate Research te verliezen. We kunnen het ons niet veroorloven om GRL te verliezen.”

Een andere CRU-wetenschapper, Tom Wigley, suggereert om een andere lastige redacteur aan te pakken: “Als je denkt dat Saiers in het kamp van de broeikassceptici zit, dan, als we daar documentair bewijs van kunnen vinden, zouden we de officiŽle AGU-kanalen moeten volgen om hem eruit te werken.” Dat is precies wat ze deden, en in een latere e-mail scheppen ze op dat “Het GRL-lek nu waarschijnlijk gedicht is met nieuw redactioneel leiderschap daar.”

Marionetten plaatsen bij vakbladen, het IPCC en de media
Het buitensluiten van sceptici is echter nog niet genoeg. De CRU-wetenschappers zwoeren ook samen om marionetten bij vakbladen te plaatsen, zodat hun eigen bijdragen automatisch werden goedgekeurd. Phil Jones suggereert zo’n list in een e-mail aan Kevin Trenberth, waarin hij hem verzekert dat “Zij allen weten wat ze moeten zeggen… zonder dat we het hoeven voor te zeggen.”

We hoeven ook niet meer vreemd op te kijken als in een andere e-mail wordt verwezen naar het weren van onwelkome wetenschappelijke bevindingen uit een VN-rapport: “Ik denk niet dat ook maar ťťn van deze beide artikelen in het volgende IPCC-rapport verschijnt. K en ik zullen ze er op een of andere manier buiten houden – zelfs al moeten we opnieuw definiŽren wat peer-review literatuur is!” Hier mag minister Cramer eens goed en lang over nadenken als ze zegt: “ons ijkpunt is het IPCC”.

Ook RealClimate.org dat vaak wordt voorgesteld als een objectieve website waar global warming activisten en sceptici een onpartijdig forum kunnen vinden om met elkaar in debat te gaan, is niet zo onafhankelijk als gedacht. De CRU-wetenschappers hebben RealClimate.org in hun zak, zo pochen ze.

Ik wil jullie laten weten dat jullie alle ruimte hebben om RC te gebruiken zoals dat jullie uitkomt. Gavin en ik zullen heel voorzichtig zijn met de commentaren die we door de screening laten… We kunnen commentaren in de wachtrij ophouden en contact met jullie opnemen of ze moeten worden doorgelaten of niet, en zo ja of jullie zelf reacties willen toevoegen.

Beschouw RC maar als een hulpbron die tot jullie beschikking staat… We zullen zo goed mogelijk op ons eigen oordeel afgaan om er zeker van te zijn dat de sceptici de commentaren op RC niet als megafoon kunnen gebruiken.

En wie nog betwijfelt of de mainstream media het spel meespelen, moet de slaafse apologie voor de CRU-mails van Andrew Revkin van de New York Times maar eens lezen.

Wetenschappelijk consensus is doorgestoken kaart
Het beeld dat oprijst uit de e-mails laat aan duidelijkheid niets te wensen over. In elke discussie over global warming, of het nu in de wetenschappelijke vakliteratuur is, of in de mainstream media, staat de uitkomst al bij voorbaat vast. Net zoals de temperatuurgrafieken van de CRU zijn voorgeprogrammeerd om een omhoog buigende hockeystick te tonen, zo zal uit elke bespreking in de media volgen dat global warming echt is en dat de mens de schuldige is. En alle data, welk wetenschappelijk artikel dan ook dat deze conclusie lijkt te weerleggen wordt in de verdachte hoek geplaatst als zijnde ‘onwetenschappelijk’. Juist omdat het het gevestigde dogma bedreigt.

Al meer dan tien jaar moeten we aanhoren dat er een wetenschappelijke consensus is, dat de mens global warming veroorzaakt, het debat voorbij is en alle ‘echte wetenschappers’ erkennen dat de AGW-hypothese waar is. Nu weten we wat deze consensus werkelijk betekent: het is allemaal doorgestoken kaart.

Het gaat hier niet alleen om grootschalige wetenschappelijke fraude. Het is ook een misdrijf. Tientallen prominente wetenschappers hebben een gansterorganisatie opgezet om overheidsfondsen te vergaren: miljarden aan belastinggelden voor klimaatonderzoek.

Maar de schade is veel groter dan al dat belastinggeld voor klimaatonderzoek. De frauduleuze AGW-theorie wordt gebruikt om de wereldeconomie op een hongerdieet te zetten door het gebruik van de goedkoopste en rijkst beschikbare energiebronnen uit te faseren.

Dit is de misdaad van de eeuw. Het vereist een grondig onderzoek en de boosdoeners mogen hun gerechte straf niet ontlopen.
DISCLAIMER
Bovenstaande tekst is geschreven door Clark Kent en met toestemming integraal overgenomen van http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=9900 op 27-11-2009 om 20:00. Ik had het niet beter kunnen schrijven en wil jullie dit niet onthouden, zeker ook niet gezien de recente onthullingen over datamanipulatie door NIWA.

De documenten waar het in deze post over gaat waren reeds geruime tijd in het bezit van de BBC, dat hier geen verdere ruchtbaarheid aan gegeven heeft.

edit:
- Link naar elsevier toegevoegd over bewust negeren van de CRU bestanden

Volgende: Lieve Femke... 12-'09 Lieve Femke...
Volgende: Klimaat- vs energiebeleid 08-'09 Klimaat- vs energiebeleid

Reacties


Door Tweakers user Domokoen, vrijdag 27 november 2009 20:51

"Bovenstaande tekst is geschreven door Clark Kent en integraal overgenomen van http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=9900 op 27-11-2009 om 20:00."
Waarom zet je dan niet alleen de link neer? Nu ga je ver over de hoeveelheid tekst van een ander die je kan quoten (met enig fatsoen) heen.

"Ik had het niet beter kunnen schrijven ..."
En je hebt het ook niet geprobeerd. Dus wat is nu je toegevoegde waarde?
Oh, en documenten in je bezit hebben betekent niet dat je er ook iets mee moet doen. Ik heb ook een stapel documenten in mijn mailbox die ik nog niet heb gelezen... moet je voorstellen wat een journalist nog aan zooi heeft die hij van allerlei mensen krijgt toegestuurd. Ga maar'ns 61MB aan documenten lezen... die ook nog eens op illegale wijze verkregen zijn, en je dus misschien wel niet kan gebruiken zonder risico op een grote rechtzaak. Niet alles in het leven is een grote samenzwering, ga nu niet doen alsof de BBC iets fout heeft gedaan :X

[Reactie gewijzigd op vrijdag 27 november 2009 20:52]


Door Tweakers user DanielG, vrijdag 27 november 2009 22:15

wat maakt het allemaal uit, in 2012 gaan we toch allemaal dood

Door Tweakers user Giant87, vrijdag 27 november 2009 23:00

Nee dat is al verzet naar 2208 geloof ik. :+

p.s. Clark Kent.. Superman!

[Reactie gewijzigd op vrijdag 27 november 2009 23:00]


Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 28 november 2009 08:54

En dit is nieuws omdat ??? Het feit dat er bijvoorbeeld geen consencus is is al lang bekend als je ook maar een beetje verderkijkt dan wat de meida voorspiegeld. En zelfs de media durft soms ook wel eens deze andersdenken aan het woord te laten. Zo herinner ik mij nog een reportage op Panorama (Canvas) die hierover ging.
Maar de schade is veel groter dan al dat belastinggeld voor klimaatonderzoek. De frauduleuze AGW-theorie wordt gebruikt om de wereldeconomie op een hongerdieet te zetten door het gebruik van de goedkoopste en rijkst beschikbare energiebronnen uit te faseren.
Persoonlijk heb ik ook mijn twijfels over de AWG theorie maar dat betekend niet dat ik dit verkeerd vind. Het is goed dat men na een eeuw van steeds meer te vervuilen eindelijk bezig is om deze planeet wat schoner te maken. Als we verder doen zoals de laatste decennia zijn we de planeet aan het vernietigen voor toekomstige generaties. Misschien niet door opwarming, maar zeker door vervuiling en de immense boskap. Als er een leugen nodig is om dit tegen te gaan, so be it.

Door Tweakers user woekele, zaterdag 28 november 2009 10:35

Zo triest dat hele gezeik over de statistieken. Hoe de cijfers nou precies zijn, maakt mij eigenlijk ook geen drol uit. Als je gewoon logisch nadenkt en om je heen kijkt, is het obvious dat mensen het milieu teveel belasten en we gewoon ons best zullen moeten doen dat te verminderen. Hockeystick of geen hockeystick.

Het probleem is altijd dat mensen dit soort berichten opvatten als: "zie je wel?! Er is niks aan de hand, we kunnen lekker blijven vervuilen!". Wat natuurlijk onzin is...

Door Tweakers user _Eend_, zaterdag 28 november 2009 11:20

There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics. - Mark Twain
;)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 28 november 2009 11:21]


Door Tweakers user EnderQ, zaterdag 28 november 2009 15:45

@woekele, dat "logisch" nadenken veroorzaakt emotie beladen en/of politiek beslissingen zonder fundament wat a niet tot een correcte of werkende oplossing leidt en b tot verkeerde maatregelen en bestedingen. De grondstof in die logica is de vervuilende aard van een biologisch/industrieel bestaan. De belasting op het eco systeem moet inderdaad zo worden dat we niet in een onleefbare/zeer onprettig bestaan eindigen. Echter om niet kritish naar de toegepaste wetenschap te kijken is een grove fout met ernstige gevolgen. Het wordt een nare zaak als we door bijv. zonne aktiviteit meer fluctuaties hebben dan door de co2 uitstoot en dat we met de triljarden besteed geld aan dit co2 probleem een zonnen "gordijn" hadden kunnen aan brengen om de warmte tegen te gaan. Ook zouden er ander oplossingen moeten worden bekeken bijv het verwijderen van CO2 uit de atmosfeer. Want als we naar de aard van mensen kijken kunnen we de zelfdiscipline en beheersing niet als een autonoom aanwezig mechanisme beschouwen zoals ademen en hartslag.
Verder is er inmiddels wel meer draagvlak bij wetenschappers gekomen voor de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan, zonder dat ik hier kan aangeven hoe de resultaten zich manifesteren ten aanzien van de menselijke factor en dan specifiek de CO2 uitstoot. Misschien is het onze buur Mars planeet hoofdzakelijk CO2 atmosfeer maar verder onleefbare planeet die onze massa psychologie beinvloedt m.b.t. tot onze huidige situatie.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 28 november 2009 20:28]


Door Tweakers user i-chat, zaterdag 28 november 2009 23:42

tja je kunt olie ook veel beter gebruiken voor plastic, - maar goed,
liegen is nooit goed, - en roepen dat ik geen tv mag kijken is zoooo zinloos,
ik wil gewoon leven in alle mogelijke luxe, - als daar hout voor nodig is dan moeten ze dat maar kweken in boomgaarde met genetisch aangepaste eiken (die sneller grooeien).
en als ik plastic wel dan moeten ze dat maar maken of hergebruiken / omsmelten.

en als ik 2uur onder de warme douche wil staan moeten ze maar genoeg zonne wind en water energie opwekken om dat mogelijk te maken...

stroom is iets dat bijna niet op kan, (zelfs niet als je het uit zon zee en wind haalt) -

Door Tweakers user chime, zondag 29 november 2009 09:24

Ten eerste: je post is al een inbreuk op het auteursrecht, je mag iemand quoten, maar integraal overnemen van een tekst mag niet.

Ten tweede: de hackers hebben de mail vervalst en uit hun context getrokken (nu, dat was in de meeste gazetten geen voorpaginanieuws meer; maar eerder een klein artikeltje wat verder weggestoken - is namenlijk niet zo spectaculair.

Door Tweakers user TIGER79, zondag 29 november 2009 12:01

er is een revolutie aan de gang : er waren tot nu toe maar 2 "tegenliggers" voor de Kyoto-protocol waarvan de grootste van de twee (van de wereld eigenlijk) nu daadwerkelijk mee gaat doen... Dit land gaat niet mee uit "mode" maar uit noodzaak, en aangezien ze nu vaststellen dat ze er echt iets aan moeten doen moet voor de rest van de wereld wel een teken zijn ! Sterker nog ze willen de afspraken ook nog eens "verscherpen" zodat er een nog grotere vermindering van CO2 uitstoot dan eerder afgesproken mogelijk gemaakt moet worden...

Reageren is niet meer mogelijk